Panem et circenses


Untitled-36

”Panem et circenses” eli suomeksi ruokaa ja sirkushuveja. Kyseinen lausahdus on peräisin roomalaiselta satiirirunoilijalta nimeltä Juvenalis. Luonnollisesti termi sirkushuvi voi tarkoittaa näin modernin aikakauden hengessä musiikkia tai teatteria.

Hyväksi onneksi sinä olet juuri saapunut ruokaa ja moderneja sirkushuveja käsittelevälle sivustolle!

Olet luultavasti huomannut televisiota katsellessa kuinka viihdekulttuurin kolme suurinta alaa ovat urheilu, musiikki sekä niin sanottu tosi-tv. Tähän ryhmään täytyy lisätä ruoka-ohjelmat, sillä ruokaa käsittelevien mediatuotantojen suosio ei näytä laantuvan.

Juurikin tästä syystä tämä sivusto päätti ottaa härkää sarvista kiinni ja luoda mielenkiintoista sisältöä sinun kaltaiselle vierailijalle, jonka intohimona ovat nimenomaan jo aiemmin mainitut modernien ajan ”panem et circenses”.

Ruokaa musiikin siivin

On sanomattakin selvä, että paraskaan ateria ei ole hyvä kokonaisuus ilman live-musiikkia. Me suomalaiset pyrimme usein unohtamaan kaiken negatiivisen hakeutumalla live-musiikin pariin ravintoloissa ja paikallisissa pubeissa. Mikäs sen hienompaa kuin loihtia omassa keittiössä maittavat ateria, jonka jälkeen voi lähteä ulos etsimään live-musiikkia! Hyvä ruoka on yhtä kuin hyvä mieli ja hyvä musiikki ovat yhtä kuin hyvä sielu!

Lukemalla herkullisista aterioista luot itsellesi jo mielikuvia, jotka taas vapauttavat endorfiinia, mielihyvää ja positiivisuutta tuottavaa kemikaalia. Kuuntelemalla laadukasta live-musiikkia taas tuot elämääsi sosiaalisia kontakteja, joita jokainen meistä tarvitsee. Ellet sitten asu Siperian aroilla susien ja karhujen kanssa – jos satut asumaan niin kerro ihmeessä meille hyviä susi & karhu – reseptejä.

Näin lopuksi heitetään ilmoille, että kuuluisin roomalainen lausahdus: ”Veni vidi, vici” eli tulin, näin ja voitin. Tällä sivustolla sinä voit oppia kuuntelemaan hyvää live-musiikkia, lukea mahtavaista aterioista ja siten olla voittaja!