Hyvää ruokaa, olutta ja musiikkia!


Untitled-37

Mistä on tehty hyvä mieli ja sielu? Tietenkin hyvästä ateriasta, juomasta sekä viihteestä! Kesäisin voisimme lisätä joukkoon myös seuran, mutta pääosin talven aikana yllämainitut kolme riittävät. Joka tapauksessa tässä artikkelissa sanomme muutaman valitun sanan viihdealan niin sanotusta pyhästä kolminaisuudesta. Toki pitää myöntää, että mielipideasioista ei kinastella, koska kauneus on katsojan silmissä.

Kun puhumme viihdealan “pyhästä kolminaisuudesta”, viittaamme tietenkin ruokaan, juomaan sekä musiikkiin. Nämä kolme elementtiä nimittäin täydentävät toisiaan luoden kokonaisvaltaisan kokemuksen, jota voisi jopa verrata yliluonnollisen euforian tai jopa nirvanan saavuttamiseen.

Saatamme ehkä liioitella edellisen kappaleen kohdalla, mutta emme ainakaan tarkoituksellisesti, sillä tässä artikkelissa pyrimme avaamaan lukijan omat ajatukset siitä mikä olisi täydellinen ruokajuoma-musiikkiyhdistelmä.

Ympäristö on puoli ruokaa

Hyvän aterian vertailussa on otettava huomioon kulttuuri sekä ympäristö. Nimittäin harva tamperelainen Tappara-kannattaja nauttii Ranskan etanoista tai sukkamehulta tuoksuvasta juustosta. Sama pätee esimerkiksi olut-juomiin. Vaikka suomalaiset ovat virolaisen Saku-oluen suurkuluttajia, virolaiset harvoin nauttivat suomalaisia olutjuomia. Hyväksi onneksi suosittu ravintolamusiikki seuraa varsin universaalia trendiä. Nimittäin hyvin usein maasta tai kansalaisuudesta riippumatta, ravintoloissa soitetaan usein samoja klassikkokappaleita.

Täydellisen pyhän kolminaisuuden saavuttamiseen tarvitaan siis paikallisen kulttuurin loihtimia aterioita, kansainvälisesti arvostettua olutta ja kaikkien tunnistamia musiikkikappaleita, joita paikallinen bändi soittaa. Ja hyväksi onneksi me suomalaiset emme anna kelien määrittää hyvän ruuan, juoman ja musiikin hyvyyttä! Satoi tai paistoi, esimerkiksi Tampereella mustamakkara maistuu yhtä hyvältä ja Eppu Normaali ja Popeda kuulostavat aina mahtavilta.

Miltä näyttää sinun niin sanottu viihde-pyhä kolmikanta? Onko se mustamakkaran ja Turun sinapin yhdistelmä vai kenties italialaisen viinin, pastan ja oopperamusiikin fuusio?

Olemme varmoja, että sinun versiosi on vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen kuin julkkis-kokki Jyrki Sukulan.